Studer nedbetalingsplanen før du signerer forbrukslånet - TrinaRobbins.com
 

Studer nedbetalingsplanen før du signerer forbrukslånet

Å betale tilbake et forbrukslån er ikke nødvendigvis noe hokuspokus, men allikevel blir andelen som misligholder lånene sine i Norge stadig større for hvert eneste år som går. Årsakene til dette er nok flere, men i utgangspunktet er det at man kanskje ikke studerer nedbetalingsplanen godt nok en av de vanligste årsakene til at man kommer skjevt ut under nedbetalingen. For med god oversikt over egen økonomi og en plan for nedbetalingen, så vil stort sett hele låneprosessen gå smertefritt!

Derfor bør du se på nedbetalingsplanen

Du bestemmer selv hvor lang tid du ønsker å bruke på å betale ned et forbrukslån, og når banken har fortalt deg hvordan rente du får, så kan man enkelt sette opp en nedbetalingsplan for å se hvor store de månedlige beløpene blir. Kanskje ser du at du ikke vil klare å behandle dette lånet hvis du ikke velger lengre nedbetalingstid, og følgelig er det viktig at du gjør dette før du signerer forbrukslånet. For det er ikke noe problem å få kortere nedbetalingstid i etterkant av at man har signert på forbrukslånet – ettersom man kan betale inn større beløp enn hva fakturaen sier – men derimot vil det være mer problematisk med mindre avdrag.

Derfor bør man alltid legge inn litt ekstra slingringsmonn når man tar opp forbrukslån, så kan man eventuelt heller øke avdragene etter hvert dersom man ser at man har rom for dette i økonomien.

Fleksibel nedbetaling i mange banker

Nedbetalingsplanen gir deg en solid pekepinn på hvordan innbetalingene dine kommer til å se ut fremover, men den er nødvendigvis ikke fastsatt. De fleste banker vil la deg utsette nedbetalingstiden eller gi deg en avdragsfri periode dersom du søker om det, og flere av de beste bankene lar deg selv bestemme hvor store avdrag du vil betale hver måned. Det holder at du betaler rentene dine, så blir banken fornøyd. Riktignok er ikke dette gunstig for deg som kunde i lengden, ettersom du aldri blir kvitt lånet da, men for enkelte perioder kan det absolutt være å anbefale dersom man opplever røffere perioder i privatøkonomien.

Signer forbrukslånet online med BankID

En av de store fordelene med usikrede lån er at hele søkeprosessen går veldig kjapt og kan fullføres online. Det tar bare noen få minutter å legge inn en søknad, og de fleste banker i dag gir deg umiddelbart svar på om du får lånet du ønsker deg eller ikke. Det som er viktig å tenke på er at man må identifisere/legitimere seg selv over nettet for å ta opp et slikt lån, og da er det kun BankID som gjelder. Før i tiden måtte man gjerne signere gjeldspapirer manuelt, men nå til dags er dette altså en prosess som kan fullføres online.

Føler du deg klar til å søke om forbrukslån? Husk tipsene våre i denne artikkelen, og sammenlign priser før du bestemmer deg for hvilken bank du søker i. Sammenlign gjerne flere nedbetalingsplaner, så kommer det enda tydeligere frem hvilken bank som er den billigste!

TrinaRobbins.com ©2020. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions